top of page

Evenementen in Elburg

In Elburg is genoeg te doen! Wij zetten even wat leuke evenementen voor je op een rijtje. Alle evenementen vinden plaats binnen de vesting. 

Ga voor meer informatie over deze of andere evenementen naar Bezoek Elburg.

Winter in de Vesting

Datum: 9 en 10 december

Waan je in het Elburg van 1900 tijdens Winter in de Vesting. Inwoners, winkeliers en horeca: iedereen doet mee. Er zullen gedurende het weekend optredens zijn, kraampjes met 'eten en drinken van toen' en leuke evenementen. Ook zal een groot deel van de inwoners van Elburg verkleed over straat gaan! 

Vestingval

Datum: 26 mei t/m 4 juni

De eeuwenoude monumenten in de binnenstad van Elburg vormen het podium voor hedendaagse kunst. Op circa dertig plaatsen wordt in de oude Hanzestad kunst tentoongesteld. Daarnaast is er op diverse bijzondere locaties muziek en dichtkunst te beluisteren.

Pinkstermarkt

Datum: 6 juni 

Naast deze grote markt, waar ongeveer 150 kramen zullen staan, is er live muziek en zijn de gezellige terrassen ingericht voor een hapje en een drankje.

YES! In the garden 

Datum: 11 juni 

De Lions Club Elburg-Oldebroek organiseert in de kloostertuin van Museum Elburg het jaarlijkse muziekfeest met de naam 'Yes! In the Garden'. De Kloostertuin bij het museum is dan 'the place to be' voor een feestelijk programma met muziek, een hapje en een drankje. De toegang is gratis. En de opbrengst komt ten goede aan een goed doel.

Festival Klassieke Muziek Elburg

Datum: 16 juni 

Midden juni 2022 vindt het vierde Festival Klassieke Muziek Elburg plaats. Drie dagen vol prachtige klassieke muziek in de omgeving van het Middeleeuwse Vestingstadje Elburg. Omringd met stadsmuren en een gracht ademt Elburg nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Veel historische elementen zijn bewaard gebleven.

Zeemanskoren Festival

Datum: 25 juni 

Op zaterdag 25 juni 2022 houdt het Elburger zeemanskoor Kop van 't Ende een jubileum-festival in verband met haar 20 jarig bestaan in 2021. Het festival in 2021 kon vanwege Corona niet doorgaan. Voor het jubileumfestival is de organisatie gegaan voor 7 tot 9 koren die de thuishaven hebben aan de voormalige Zuiderzee/IJsselmeer

Vestingdagen 

Datum: 27 juli, 3 aug, 10 aug, 17 aug & 24 aug

Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op een aantal woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Met o.a. een gezellige braderie, kinderactiviteiten, bottertochten en live muziek.

Botterdagen

Datum: 8 september

Elk jaar, gedurende de Open Monumenten/Botterdagen in het tweede weekend van september; dit jaar op 8, 9 en 10 september 2022, gaat de Elburger haven terug in de tijd. Moderne schepen maken plaats voor bijna de gehele bottervloot uit Nederland. Zo´n vijftig monumentale houten platbodems maken zich daar op voor de inmiddels befaamde Bedrijvenwedstrijd; het grootste botterevenement van Nederland.

Elburg_olde-regthuys_elburg.jpg

Ook zonder evenementen is en blijft Elburg een ontzettend leuk stadje om te bezoeken! 

bottom of page